20.6.18

«Ἥδε ἡ ἡμέρατοῖςἝλλησι μεγάλων κακῶνἄρξει»

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

«Ταύτη η ημέρα θα είναι για τους Έλληνες αρχή μεγάλων συμφορών»! Το είπε απευθυνόμενος προς τους Αθηναίουςoαπεσταλμένος του βασιλέα τωνΛακεδαιμονίων Αρχιδάμου, Μελήσιππος (Θουκυδίδης ΙΙ.Ι2,2). 

Και αυτή η μέρα που ενδίδοντας στη Γερμανία [το είπε κομψά ο Υπ.Εξ της ΜέρκελΧάϊκοΜάας] «όπου μας ζητήθηκε επιδράσαμε προς την μία ή την άλλη πλευρά παραγωγικά, εξισορροπητικά»!]Παραδώσαμε το όνομά μας στους σφετεριστές του νομιμοποιώντας τους θα είναι αρχή δεινών.

Με δακτυλοδεικτούμενες εξαιρέσεις οι πολιτικές μας ηγεσίες και το προσωπικό τους ενέδωσαν και παρέδωσαν το όνομα. Ψάχνονται για δικαιολογίες-προφάσεις εν αμαρτίαις.

Πριν πάντως βάλουν την υπογραφή τους (ή την ψήφο τους) στην (άπαγε της βλασφημίας) παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας μας, αξίζει να αυτοϋποβληθούν σ’ ένα καθαρτήριο προβληματισμό πάνω στην «Σατραπεία» του Καβάφη:

«Και τι φρικτή η μέρα που ενδίδεις
(η μέρα που αφέθηκες κ' ενδίδεις),
και φεύγεις οδοιπόρος για τα Σούσα,
και πιαίνεις στον μονάρχην Αρταξέρξη
που ευνοϊκά σε βάζει στην αυλή του,
και σε προσφέρει σατραπείες και τέτοια.
Και σύ τα δέχεσαι με απελπισία
αυτά τα πράγματα που δεν τα θέλεις.
Άλλα ζητεί η ψυχή σου, γι' άλλα κλαίει».
Άλλα ζητεί κατά βάθος η ψυχή τους γι’ άλλα κλαίει, 
αλλά την “εμποδίζουν ευτελείς συνήθειες / 
και μικροπρέπειες, κι αδιαφορίες”!

Ο Ερντογάν σκηνοθέτησε αηδιαστικό video με θέμα την Άλωση της Πόλης το οποίο «έπαιξε» ανήμερα. Η ανόητη προαγγελία του «αριστουργήματος»:«η φετινή επέτειος θα εορτασθεί στο πνεύμα της ανακατάληψης και της αναβίωσης με τις κατακτήσεις [ποιες «κατακτήσεις»και παρλαπίπες ;] του προέδρου μας, ΡετζέπΤαγίπ Ερντογάν».

Μας απειλούν με τον τουρκικό πύραυλο Bora για τον οποίο ισχυρίζονται ότι έχει βεληνεκές 280 χ.λ.μ. και άρα μπορούν να μας χτυπήσουν από τις ακτές του Αιγαίου «χωρίς να ρισκάρουν τη ζωή κανενός στρατιώτη τους». Ελπίζωότι οι δικοί μας έχουν την πρέπουσα απάντηση.

Όπως σοφά εγράφη, οι φασίστες είναι δύο ειδών: οι φασίστες και οι …αντιφασίστες! Εξίσου σαφές και σοφόν είναι το άλλο , ότι το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό των πολυεθνικών και των τραπεζών κατανέμεται στο «σύστημα» και το «αντισύστημα».

Κατά Στάθην: «Όταν κορέννυται το πρώτο, λειτουργεί το δεύτερο. Και όταν το δεύτερο πάει να ξεφύγει, το πρώτο το μαζεύει»(29/5/18).

Παρακολουθείστε λίγο τους παράλληλους βίους Ελλάδος – Ιταλίας. Μόλις οι Ιταλοί εξέλεξαν μια πλειοψηφία μη αρεστή στο παγκοσμιοκρατικό σύστημα φρύαξαν οι αγορές και οι πολιτικοί τους υφιστάμενοι. Ο ευρωσκεπτικιστής Πάολο Σαβόνα επελέγη από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό για υπουργός Οικονομικών. Επειδή ο άνθρωπος είχε πει μεταξύ άλλων ότι: «το ευρώ είναι ένας ζουρλομανδύας και η Γερμανία δεν έχει αλλάξει την άποψη της για τη θέση της στην Ευρώπη από την εποχή του Γ’ Ράιχ», ο πρόεδρος Ματαρέλα τον διέγραψε από τον κατάλογο των υπουργών κάνοντας χρήση μιας ιδιότυπης διάταξης που υπάρχει στο σύνταγμά τους. Τελικά ο Ματαρέλα αρνείται να ορκίσει την εκλεγμένη Κυβέρνηση τού Τζουζιέπε Κόντε και δίνει εντολή στον εξωκοινοβουλευτικό Κάρλο Κοταρέλι αποκαλούμενο «Ψαλιδοχέρη», άνθρωπο τού ΔΝΤ, τού Soros και των ΜΚΟ.

Μαςκυβερνούν οι άνθρωποι του «Followthemoney» (=Ακολουθείστε τα χρήματα) δηλ. γίνετε υπηρέτες τού «συστήματος»+ «αντισυστήματος» στα μονοπάτια της διαφθοράς!.

Εμείς στην Ελλάδα βιώνουμε ένα ειδικό καθεστώς ομηρείας το οποίο με τις νέες κυβερνητικές ρυθμίσεις παρατείνεται εσαεί.

Μην πούμε τώρα και για την (λάθρο)μεταναστευτική ομηρεία μας. Οι Γερμανοί που μας «αγαπούν»εξοπλίζουν [τουλάχιστον Αμερικανοί το ξανασυζητούν]τους Τούρκους με υπερσύγχρονα υποβρύχια (όχι σαν εκείνα που γέρνουν που πούλησαν σε μας…).

Η Ελλάδα είναι ο παράδεισος των λαθρομεταναστών. Όλοι οι ελευθέρως εισερχόμενοι στη χώρα μας δηλώνουν πρόσφυγες. Όμως πλην απειροελαχίστων που προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες οι υπόλοιποι είναι «φυτευτοί» από τους τούρκους δουλεμπόρους αφροασιάτεςμουσουλμάνοι. Οι ούτω πώς εισερχόμενοι, για 3 χρόνια (3 τρόπος του λέγειν) έχουν προνόμια στέγης και επιδόματος!

Κατά καιρούς έχουν προταθεί πρακτικές προτάσεις δραστικού περιορισμού του κακού (Πρβλ. π.χ. Ν. Μαριάς, Κυριακάτικη Kontra13/5/18) και πάντως το κράτος αν αποφασίσει μπορεί να επιτύχει.

Επειδή κατά Ησίοδον «αεργίηδέ τ' όνειδος» ο πρώην υπουργός Βαρουφάκης, επί το λαϊκότερον…Μπαρουφάκης, σοφίσθηκε «συνεκμετάλλευση στο Αιγαίομε τους τούρκους»(sic!).

«Θοῦ, Κύριε, φυλακὴντῷστόµατί του καὶθύρανπεριοχῆςπερὶτὰ χείλη του»!


Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: