23.7.18

Ως εδώ και μη παρέκει!

του Στέλιου Παπαθεμελή* 

O συστηματικός, επίμονος και δυστυχώς επίσημος εθνομηδενισμός στη χώρα μας την τελευταία 25ετία δεν κατάφερε και πολλά πράγματα, ευτυχώς αν κρίνει κανείς από την πρόσφατη έρευνα της Οpinion Poll: «Πρώτα Έλληνες αισθάνονται οι πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 65 και άνω κατά 92,42%, 55-64 ετών κατά 80%, στις ηλικίες 45-64 ετών σε ποσοστό 79,55%, όσων η ηλικία είναι 35-44 κατά 74,55%, στην ηλικία 25-34 ετών το 73,91% των ερωτηθέντων. Και στην ηλικία 18-24 ετών πρώτα Έλληνες αισθάνονται το 58,33% όσων συμμετείχαν στην έρευνα (απόδειξη ότι δεν μαθαίνουν ιστορία). 

Ελπιδοφόρο ωστόσο το μήνυμα που βγαίνει. Ανεπισκίαστος ο μέγας Θουκυδίδης στον Περικλέους Επιτάφιο (Β, 60): «καλῶς μὲν γὰρ φερόμενος ἀνὴρ τὸ καθ’ἑαυτὸν διαφθειρομένης τῆς πατρίδος οὐδὲν ἧσσον
ξυναπόλλυται, κακοτυχῶν δὲ ἐν εὐτυχούσῃ πολλῷ μᾶλλον
διασῴζεται.» (= Κάθε πολίτης που ευτυχεί σαν άτομο, αν η πατρίδα του αφανιστεί σέρνεται μαζί της στον όλεθρο. Ενώ ο πολίτης που δυστυχεί σε ευτυχισμένη πολιτεία έχει αυξημένες ελπίδες να σωθεί.) 

Ενδιαφέρουσα η συνέντευξη του αυστριακού καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κούρτς (Καθημερινή, 15/2/2018). Θετικά: α) Η έκκλησή του «να προστατεύσουμε τα σύνορα της Ε.Ε.». Αυτό βεβαίως, μη κρυβόμαστε προϋποθέτει διαφορετική FRONTEX και ευρωπαϊκό στρατό, εντεταλμένο manu militari να εγγυάται τα σύνορα. 

β) Το ξεκαθάρισμά του ότι οι διαπραγματεύσεις Ε.Ε.-Τουρκίας πρέπει να σταματήσουν αμέσως, δοθέντος ότι η Τουρκία «σταθερά απομακρύνεται από την Ευρώπη και τις αξίες της τα τελευταία χρόνια». 

Αρνητική απολύτως η δήλωσή του «Χαιρετίζουμε θερμά τη συμφωνία των Πρεσπών». Αυστριακός είναι δεν φταίει εξ ολοκλήρου ο ίδιος, αλλά οι φαιδρότητες των ημετέρων που ξετρέλαναν τους έξω. 

Στα κωμικοτραγικά διαλλείματα του καθ’ημέραν βίου οι παρεμβάσεις του ΥΕθΑ: Παραμονές της συνόδου του ΝΑΤΟ διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό α) Ότι τα Σκόπια δεν θα λάβουν πρόσκληση για ένταξη. Την έλαβαν εν χορδαίς και οργάνοις. β) Ο Ζάεφ δεν θα ήταν στην οικογενειακή φωτογραφία της Συνόδου. Αλλά τελικά ήταν πρώτος και καλύτερος. 

Αν μεταξύ τυρού και αχλαδίου κατασκευάζουμε «διπλωματικό τετελεσμένο» (fait accompli), τότε η υπογραφή των Πρεσπών (χωρίς εξουσιοδότηση, χωρίς κύρωση = επαγωγή εννόμων αποτελεσμάτων τέτοιας βαρύτητας) αποτελεί έγκλημα εσχάτης προδοσίας. 

Στο μεταξύ τα τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν κατά συρροήν και κατ’εξακολούθησιν τον εθνικό μας χώρο. Ο μικρο-Μουσταφά (Ακιντζί) αυτοπαρουσιάζεται στο Σ.Α. του ΟΗΕ ως «Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου» και τουρκική NAVTEX δεσμεύει ελληνικές περιοχές νοτίως της Κρήτης! Και εδώ ξετρυπώνει το Καστελλόριζο. Οι ΗΠΑ θέλουν να ξεκολλήσουν τον Ερντογάν από τον Πούτιν. Του τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Τίποτε δικό τους, όλα ελληνικά. 

Μόνη απάντηση ο πατριωτισμός των Ελλήνων. Είναι το δυνατότερο έρεισμα και αντίδοτο της αντίστασης του λαού στον επελαύνοντα διεθνισμό των Αγορών. Μη διανοηθεί κάποιος να παραδώσει την ΑΟΖ Καστελλορίζου. 

Ως εδώ και μη παρέκει


* Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: