23.7.18

Δεν γίνεται ο σκοπιανός να ερωτάται με δημοψήφισμα και ο Έλληνας να φιμώνεται

Του Στέλιου Παπαθεμελή* 

OAnatoleFranceέγραφεστιςαρχές του περασμένου αιώνα: «Το χειρότερο ελάττωμα του σημερινού καθεστώτος, είναι ότι στοιχίζει πολύ ακριβά. Υπάρχουν πάμπολοι συγγενείς και φίλοι, που πρέπει να χορτάσουν! Εξουσία σημαίνει αθέατος πλουτισμός των κομματικών συμμοριών». 

Πάσα ομοιότης με τα καθ’ ημάς είναι απλώς συμπτωματική! 

Κουβαλούν τον Τσίπρα άρον άρον στο επινοήσεως Μέρκελ“BerlinProzess” (Σύνοδος για τα δυτικά Βαλκάνια χωρίς τα δυτικά Βαλκάνια, αφού η γερμανίδα καλούσε τόσο καιρό: Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία, φυσικά Γερμανία, τώρα και Βρετανία, αλλά μέχρι χθες όχι την Ελλάδα. Τί συνέβη; Μεσολάβησε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία θεωρώντας ανέτοιμα τα Σκόπια και την Αλβανία, παρέπεμψε τις ενταξιακές τους συνομιλίες για τα τέλη του 2019 και βλέπουμε… 

Η απόφαση αυτή τσαλακώνει τα σχέδια Μέρκελ – Ζάεφ – Τσίπρα για το successstoryπου θα στρατολογούσε μαζικά ψηφοφόρους για το δημοψήφισμαΖάεφ. Προφανώς Μέρκελ, Μέϊ και τα άλλα…παιδιά δεν αισθάνονται σίγουρα με τα λάφυρα της«μακεδονικής γλώσσας» και της «μακεδονικής ταυτότητας» που έλαβαν στις Πρέσπες και αναζητούν πρόσθετα… 

Ο σκοπιανός πολίτης έχει λόγο για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Ζάεφ την πάει σε δημοψήφισμα. Ο Έλληνας πολίτης δεν έχει κανένα λόγο. Η χώρα πού γέννησε την Δημοκρατία την καταργεί! 

Η Κυβέρνηση αφού προδέσμευσετην χώρα επιπολαίως με την υπογραφή Κοτζιά στις Πρέσπες, έσπευσε αμέσως, αυτοκλήτως, να παραδώσει επιστολή στο ΝΑΤΟ χωρίς να της έχει ζητηθεί από κανένα και φυσικά χωρίς τα Σκόπια να έχουν εκπληρώσει κανέναν από τους όρους της συμφωνίας. Τρελλά! 

Τώρα ψάχνονται, μετά την πάντως αμφιβόλου σταθερότητας και αξιοπιστίας δήλωση Καμμένου, ότι θα καταψηφίσει, πρόθυμους νεοπροσήλυτους, μάλλον το σύστημα τους έχει εκ των προτέρων καπαρώσει… 

Ο ΓιώργοςΜαλούχος (ΝΕΑ, 30/6-1/7/18) βρίσκοντας αδιέξοδη μια «λογική εξήγηση» της στάσης Τσίπρα-Κοτζιά καταλήγει: 

«Τρία ενδεχόμενα μένουν πλέον ανοιχτά: το πρώτο είναι ότι οι άνθρωποι δεν είναι πια με τα καλά τους. Το δεύτερο είναι ότι τούς έχει χτυπήσει ο παλιός διεθνικός κομμουνισμός τους και πάλι κατακέφαλα. Και, το τρίτο, είναι να αναρωτηθούμε: τί είδους εργολαβία έχει αναλάβει η Ελλάδα, γιατί και από ποιόν;». 

Πανελλήνιο το αίτημα: Δημοψήφισμα. Voxpopuli, voxDeietiraDei = φωνήλαού, φωνή Θεού και οργή Θεού. Αν δεν ακούσουν τη φωνή του λαού θα εισπράξουν την οργή του Θεού. 

Τα πολιτικά κόμματα που έχουν δηλώσει ότι δεν θα κυρώσουν με τη ψήφο τους την εκτρωματική συμφωνία των Πρεσπών, πρέπει να ολοκληρώσουν την απόφασή τους, ότι αν τυχόν κυρωθεί από την όποια πλειοψηφία προθύμων, εκείνοι ερχόμενοι στη κυβέρνηση θα την ακυρώσουν. Τίμια πράγματα. 

Το «δούναι» Τσίπρα προς Μέρκελ, λαβείν δεν υπάρχει βεβαίως, επικυρώνεται και κατοχυρώνεται με το τελευταίο προεδρικό διάταγμα. Προβλέπει τη δημιουργία HotSpots σε κάθε γειτονιά, αφού χωροθετούνται εγκαταστάσεις προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών, προσφύγων και ευάλωτων ομάδων μέχρι 300 ατόμων σε περιοχές γενικής κατοικίας. 

Στο μεταξύ η κυβερνητική κρίση στη Γερμανία σηματοδοτεί γενικότερες και μάλλον ραγδαίες εξελίξεις. Ενδεικτικό το εξώφυλλο του Spiegel με τον αυτοσαρκαστικό τίτλο: EswareinmaleinstarkesLand= Ήταν κάποτε μια δυνατή χώρα! 

Αντάλλαγμα Αθηνών: μειωμένο ΦΠΑ σε 5 νησιά μας! Μηδέν εις το πηλίκον, ή κατά ΓΑΠ εις το…πηλίκιον! 

Το κείμενο των Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής αποτελεί μωσαϊκό διαφορετικών απόψεων. Ξεχειλίζει από δημιουργικές ασάφειες. Τελικά αποτελεί χοάνη εθνικών θέσεων των κρατών μελών χωρίς ειρμό. 

Η ολόπλευρη φτωχοποίηση της κοινωνίας μας συνεχίζεται ακάθεκτη. Το Brookings εκφράζει σκεπτικισμό για τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroupγια την Ελλάδα και σημειώνει εμφατικά: 

«Εκείνοι που πιστεύουν ότι αυτό δεν είναι ένα νέο, τέταρτο πρόγραμμα [Μνημόνιο] για την περίοδο 2018-20122 πρέπει να διαβάσουν τα έγγραφα που συνοδεύουν τις αποφάσεις τού Eurogroup». 

Δύσφημο«τέλος» μνημονίων: Υποχρέωσή μας την πενταετία 2018-2022 να έχουμε 32δισ. ευρώ πρωτογενές πλεόνασμα = αυτοκτονική δέσμευση. Παγκοσμίως χωρίς άλλο προηγούμενο. 

Γι’ αυτό πού μας πονάει ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, εντοπίσαμε από αγόρευση τού Γεωργίου Παπανδρέου στην Εθνοσυνέλευση τον Ιούνιο τού 1923 το ακόλουθο απόσπασμα: 

«Ως ορθότατα είπε και ο αρχηγός της Δημοκρατικής Ενώσεως [Αλέξανδρος Παπαναστασίου], ζήτημα αυτονομήσεως της Μακεδονίας δεν τίθεται καν υπό συζήτησιν, έστω και αν πρόκειται και περί της σερβικής και της βουλγαρικής. Κατ’ εμέ ολόκληρος η Μακεδονία είναι ελληνική, έστω και αν δεν έχει απελευθερωθεί ακόμη ολόκληρος». 

Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: