23.7.18

Εθνική στρατηγική για ανάκτηση της αυτεξουσιότητάς μας

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Ο Ζάεφ αντιγράφει Τσίπραν. Ο δικός μας υψηλό παράδειγμα προς μίμηση. Ο σκοπιανός καταγγέλλει Έλληνες επιχειρηματίες πως δήθεν «εξαγοράζουν συμπολίτες του για να διαπράττουν βίαιες ενέργειες» εν όψει του δημοψηφίσματος (BuggFeedNews). Δεν λείπει βέβαια, τώρα απαραιτήτως ο …ρωσικός δάκτυλος. Κατά το οινομαγειρείο του φαντασιακού συμπλέγματος: αγιορείτες μοναχοί, ελλαδίτες εκκλησιαστικοί, όλοι επί ρωσικοίςχρήμασι συμπράττουν να ανατρέψουν την «ιστορική» συμφωνία των Πρεσπών!...

Άργησαν, αλλά δεν ξέχασαν «320» επώνυμοι συνέλληνες να καταθέσουν δημόσια το «πατριωτικό, διεθνιστικό και δημοκρατικό τους καθήκον» διακηρύσσοντας την ολόψυχη στήριξή τους στην εκτρωματική συμφωνία. Πανεπιστημιακοί, (είδος εν πληθωρισμώ) και άλλοι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών κινητοποιήθηκαν από τον κομματικό μηχανισμό των κυβερνώντων για να μας διαβεβαιώσουν πόσο πιο καλά πρέπει να αισθανόμαστε τώρα μετά τις Πρέσπες, αφού

«γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό της γειτονικής χώρας».

Επειδή οι υπογράφοντες αυτοπροσδιορίζονται ως «αριστεροί, δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες» τούς ρωτάμε, αν θεωρούν λιγότερο αριστερό, δημοκράτη και προοδευτικό απ’ αυτούς τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Μιττεράν που για το ίδιο ζήτημα είχε δηλώσει τότε: «Τα Σκόπια ναι, έχουν δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Έχουν δικαίωμα όμως να επιλέξουν οποιοδήποτε όνομα, αλλά, όχι το Μακεδονία»!

Οι ‘320» ισχυρίζονται αφελώς ότι με τη συμφωνία: «προσδιορίζονται με σαφήνεια και με διεθνή σφραγίδα τα όρια-πολιτικά, ιστορικά, πολιτισμικά- ανάμεσα στην ελληνική Μακεδονία και την “Βόρεια Μακεδονία”». Καλά δεν παρακολουθούν τις διαρκώς επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Ζάεφ, όπου «καταπίνει» εξ αρχής το “Βόρεια” και χρησιμοποιεί μόνο το ‘Μακεδονία”;

Και μια δυσκολοαπάντητη απορία: πόσοι και ποιοι από τους «320» δεν σιτίζονται από τον κρατικό προϋπολογισμό;

Στην συριζαϊκή παραφιλολογία τιμώνται με πολλαπλούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς οι πατριώτες, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, όσοι υπερασπίζονται τη Μακεδονία. Ο κ. Τσίπρας τους ονομάζει «ετερόκλητο όχλο». Φερέφωνα του, τούς αποκαλούν: «εθνίκια», λαϊκιστές, εθνικιστές, υπερπατριώτες, ακροδεξιούς και εσχάτως μετά την …γενναία απέλαση των Ρώσων διπλωματών «Ρωσόφιλους»!

Ένας γνήσιος και όχι ιμιτασιόν αριστερός, από τους ελάχιστους του είδους που απέμειναν, ο Λαοκράτης Βάσσης (SLpress 8/7/18) κάνει φύλλο -φτερό το ανοσιούργημα της συμφωνίας των Πρεσπών. Χαρακτηρίζει ευλόγως στρουθοκαμηλισμό τον ισχυρισμό των κρατούντων ότι δήθεν δεν αναγνωρίζεται με αυτήν μακεδονική εθνότητα την ώρα που αναγνωρίζουμε «με τη βούλα μας, τα δύο βασικά συνιστώντα την ιθαγένεια (και την ταυτότητα), η «γλώσσα» δηλαδή και η «ιθαγένεια» (κατά πως μας το ξεκαθάρισε, κατάμουτρά μας, ο Ζάεφ στις Πρέσπες, με το «Μακεδόνες, Έλληνες και Ευρωπαίοι».

Εύστοχες οι αναφορές του για την συνενοχική υποστήριξη όσο και την υποκριτική αντίθεση των δύο πόλων του κακέκτυπου «νεοδικομματισμού» μας.

Μάλλον από ευγένεια πιστώνει τους κυβερνώντες με δήθεν αλλαγή του ονόματος.

Θα επικροτήσουμε το «διά ταύτα» της κριτικής του, «την ανάγκη χάραξης μακρόπνοης εθνικής στρατηγικής σε τροχιά ανάκτησης της χαμένης αυτεξουσιότητάς μας». Από το στόμα του και στου θεού τ’ αυτί.

Αυτή η ιστορία των 9 (αριθμός εννέα) καζίνο των Σκοπίων στη Γευγελή, 40΄ λεπτά από τη Θεσσαλονίκη, είναι ένα διαρκές κακούργημα με αναγκαίους συναυτουργούς τούς συμπατριώτες μας. Συρρέουν, υπολογίζονται σε 1.000.000 το χρόνο, και παίζουν τα πολύτιμα ελληνικά λεφτά τους στους κουλοχέρηδες των γειτόνων. Το κράτος χάνει πολλά, από τα λεφτά που βγαίνουν ανεξέλεγκτα. Με την υποστελέχωση τού Τελωνείου μόνον δειγματοληπτικοί έλεγχοι προλαβαίνουν να γίνουν. 

Κάποτε οι Έλληνες φημίζονταν για την αρχοντιά τους, τώρα αντί για άρχοντες γίναμε «αρχοντοχωριάτες».

Τελικά όπως έγραψε ο σοφός Κωνσταντίνος Τσάτσος:

«Η αρχοντιά δεν διδάσκεται.

Φύεται μέσα σου, αν η γη είναι καλή.

Αναβλύζει από την προγονική μνήμη, που ρέει σιωπηλή και ανεπαίσθητη.

Άλλο ο άρχοντας και άλλο ο αριστοκράτης.

Ο από καταγωγής αριστοκράτης μπορεί να είναι άρχοντας, ο αγρότης όμως άρχοντας είναι καί αριστοκράτης».

Το ψευδώνυμο του δ’ Μνημονίου στον αστερισμό του οποίου υπαγόμαστε ήδη, ακούει: ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ. Πρώτα δείγματα γραφής του η αναβολή εκταμιεύσεως των 15 δισ. με πρόσχημα το χαμηλό ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου=μόλις 28 εκ. €! Μάς υποχρεώνουν να τα επιστρέψουμε «μαδώντας» τον προϋπολογισμό των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Το αυτεξούσιο της χώρας έχει προ πολλού παραδοθεί εις χείρας των δανειστών-δυναστών μας. Ο πρωθυπουργός σφράγισε αυτήν την άνευ όρων και ορίων παράδοσημε την γνωστή ρήση του: «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς»!

Κι όμως μπορούσαμε και μπορούμε!


Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: