30.7.18

«Η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

του Στέλιου Παπαθεμελή*

Πάρτ’ τον στο γάμο σου να σου πει «και του χρόνου», λέει η παροιμία. Θέλετε επιβεβαίωσή της; Διαβάστε την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Sueddeutche Zeitung (20/7/18): «Έχω πει ξεκάθαρα ότι δεν μου αρέσει αυτή η συμφωνία. Λέω όμως ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα, ως υποχρέωση της χώρας, αν επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή. Αλλά το κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, θα την καταψηφίσει».

Όσοι έτρεφαν αυταπάτες ότι η Ν.Δ. ερχόμενη στην εξουσία θα ανέτρεπε τα τετελεσμένα, ή μισοτελειωμένα της Αριστεράς, οφείλουν τώρα να προσγειωθούν ανωμάλως: Οι Πρέσπες Πρέσπες και οι Σκοπιανοί με γλώσσα, ταυτότητα, εθνότητα μακεδονική!

Με την υπογραφή και τη βούλα και της Ν.Δ.

Τελικά η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κυρώνει μεν τις Πρέσπες – είναι μία βρώμικη δουλειά και δεν θέλει να «λερώσει» τα χέρια της, γι’ αυτό την εμπιστεύεται στους Τσίπρα – Κοτζιά. Αλλά επίσης δεν ακυρώνει -άπαγε της βλασφημίας- τις Πρέσπες που θα ψηφίσουν οι Τσίπρας - Κοτζιάς και οι αναγκαίοι πρόθυμοι «πατριώτες, διεθνιστές, δημοκράτες» κατά τον αυτοπροσδιορισμό των «320» θαυμαστών της συμφωνίας.

Με άλλα λόγια σύσσωμο το πολιτικό μας προσωπικό – οι απειροελάχιστες δαχτυλοδεικτούμενες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα – ομνύει εις το όνομα των Πρεσπών! 

Η συνάντηση Τραμπ – Πούτιν εκτός ορίων δυτικής πολιτικής ορθότητας αφήνει επί του παρόντος αιωρούμενα πλείστα ερωτηματικά. Οι ευρωπαίοι σύμμαχοι των ΗΠΑ έσυραν κατά καιρούς την Ουάσινγκτον με πρωτοβουλίες τους σε περιπέτειες χωρίς τέλος (Γιουγκοσλαβία, Ουκρανία, Λιβύη, Συρία κλπ). Έστω και αν η ίδια ήταν του «τράβαμε και ας κλαίω».

Τα κατεστημένα πολιτικά κόμματα, οι πολιτικοί τους και τα ΜΜΕ που ελέγχουν επινόησαν για όποιον αντιτίθεται στα έργα τους τον όρο «λαϊκιστής», προσδίδοντάς του ιδιότητες απάνθρωπες, ρατσιστικές, ξενοφοβικές κττ. Σε όλα αυτά εσχάτως κόλλησε και η ανάμειξη του ρωσικού παράγοντα. Είναι εξόχως επίκαιρες οι προσεγγίσεις του Ιρλανδού αναλυτή Finian Cunningham (Πηγή:http://www.comite-valmy.org/spip.php?article10157 Μετάφ. Ε. Νιάνιος):

« Οι κυβερνήσεις στις δυτικές χώρες έχουν χάσει τη νομιμότητά τους και την «ηθική εξουσία» στα μάτια του λαού. Το πραγματικό πρόβλημα είναι η έκπτωση του κύρους της άρχουσας τάξης στα δυτικά κράτη».

Ο όρος «λαϊκισμός» είναι δυσφημιστικός κατά το αποτυχημένο δυτικό κατεστημένο «Αυτό που προσπαθεί να κάνει η ξεπερασμένη τάξη είναι να εκτρέψει την πραγματική λαϊκή πρόκληση παρουσιάζοντας την ως κάτι αγενές, χυδαίο, επικίνδυνο ή χειραγωγημένο από ξένους εχθρούς…».

Οι δυτικές ελίτ: «Θεωρούν γενικά τις μάζες «ταραχοποιούς», ανίκανες να κυβερνούν την κοινωνία με τον «κατάλληλο τρόπο» που ωφελεί τις ελίτ, προστατεύει τα κέρδη και την περιουσία τους και διατηρεί την ικανότητά τους να διεξαγάγουν ιμπεριαλιστικούς πόλεμους στο εξωτερικό» (Noam Chomsky, Determing Democracy).

Συμπέρασμα όσο γρηγορότερα οι λαοί καταλάβουν την αλήθεια τόσο γρηγορότερα θα απελευθερωθούν! «Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» βεβαιώνει τους μαθητές Του ο Κύριος (Ιω. 8, 32) .

Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: