6.8.18

Μετά την Τραγωδία απαιτούμε επιτέλους Κάθαρση

Του Στέλιου Παπαθεμελή* 

Λεπτομέρεια φοβερή και τρομερή, για τους ημετέρους διαχειριστές της ελληνοσκοπιανής συμφωνίας η άρνηση του ΥπΕξτης Ψευδομακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρώφ να καταθέσει στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής τους έγγραφα που αποκαλύπτουν αθέατες πλευρές της λεγόμενης διαπραγμάτευσης. Αιτιολογία: «Δεν θέλουμε να βλάψουμε τη διαδικασία για τη συμφωνία, διότι τα έγγραφα θα δημοσιοποιούνταν και στην Ελλάδα όπου θα κάμναμε τα πράγματα χειρότερα γι’ αυτούς» [τους Έλληνες]! 

Για τους τρέφοντες ψευδαισθήσεις περί «σύνθετης» και «Βόρειας» ο Ζάεφ και η κυβέρνησή του έπνιξαν στα νερά των Πρεσπών το «Βόρεια» πριν στεγνώσει η μελάνη της υπογραφής. Και ξανά, για του λόγου το ασφαλές, δέστε το επίσημο ερώτημα τού δημοψηφίσματος της 30/9 στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι σκοπιανοί πολίτες: «Είστε υπέρ της συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ αποδεχόμενοι την Συμφωνία μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας;». 

Ο Πρωτομάρτυρας της Ελληνικής Ελευθερίας, Ρήγας Βελεστινλής,σε χρόνους δίσεκτους και μήνες οργισμένους, «μιλάει» στον Μεγαλέξανδρο και του λέει: 

«"Αλέξανδρε, τώρα να βγής / 
από τον τάφον, και να ιδής / 
των Μακεδόνων πάλιν / 
ανδρείαν την μεγάλην / 
πώς τους εχθρούς νικούνε / 
με χαρά στη φωτιά!". (Ύμνος πατριωτικός) 

Τότε. Τώρα; Θα δούμε, πόσο δυναμικά θα αντιδράσει ο λαός στο προαποφασισμένο ξεπούλημα… 

Και ο μεν Ζάεφδημοκρατικά ενεργώντας καλεί το λαό του να απαντήσει αν δέχεται τη Συμφωνία. Αντίθετα οι ημέτεροι Τσίπρας-Κοτζιάς υποκαθιστώντας τόν ελληνικό λαό, τον αγνοούν. Τον προσβάλλουν, τον φτύνουν κατάμουτρα. Αρνούνται να τον ερωτήσουν! 

Επαληθεύεται για άλλη μια φορά το ρηθέν παρά της ταπεινότητάς μας, ότι σύνθετο με το «Μακεδονία» δεν υπάρχει! Και όσοι ακόμη από κόμματα και πολιτικό προσωπικό φαντασιώνονται και οχυρώνονται πίσω απ’ αυτό,κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό και αυτογελοιοποιούνται. 

Η περιπέτεια των δύο παιδιών μας που κρατούνται όμηροι στην Αδριανούπολη καλά κρατεί. Ο αναίσχυντος γείτων εκβιάζει κυνικά. Αν κρίνει άλλωστε κανείς από την ιστορία του αμερικανού πάστορα που παρά την αξίωση του Τραμπ συνεχίζεται η περιπέτειά του, μετατραπείσα σε κατ’ οίκον περιορισμό, το ανατολίτικο παζάρι με το οποίο οι νεοοθωμανοί είναι εξοικειωμένοι όσο και οι πρόγονοί τουςεξακολουθεί νααποτελεί την πρώτη και τελευταία λέξη της τουρκικής διπλωματίας. 

Κάποτε πρέπει να αποφασίσουμε σοβαρά μέτρα για την λειτουργία του νόμου και της τάξεως στη Θράκη που θα επιβάλουν κανόνες στους πράκτορες της ΜΙΤ που αλωνίζουν μέσα στα σπίτια μας. Είναι η μόνη σωστή απάντηση στη βαρβαρότητα των νεοοθωμανών. 

Καλοπροαίρετοι αναλυτές μάς προτρέπουν συχνά να γίνουμε «κανονικό κράτος». Ίσως η πρόσφατη τραγωδία με την εκατόμβη των θυμάτων αποτελέσει αιτία για μια deprofountis αναθεώρηση των συμπεριφορών μας και το εναρκτήριο λάκτισμα για ριζοσπαστικές αλλαγές σε επίπεδο διακυβέρνησης, δημόσιας διοίκησης, υπέρβασης της αυτοκτονικής πελατειακής αντίληψης και πάντως επιλογή λύσεων με διακομματική συνεννόηση και προοπτική. 

Είναι απίστευτο ότι χρειάστηκαν οι αρμόδιοι μίαν εβδομάδα για να μετρήσουν τους νεκρούς μας και δεν έχουν ακόμη υπολογίσει τους αγνοούμενους!Τελικά ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Μάτι. Αλλά ινκόγκνιτο.Για την καταστροφή κατά το κυβερνητικό αφήγημαένοχοι είναι …οι νεκροί! Αφού δεν έλαβαν τα μέτρα τους.Όμωςεκκένωση δεν διατάχτηκε και απομάκρυνση δεν οργανώθηκε. Κανένα από τα επιστημονικά και εμπειρικά μέτρα προστασίας δεν υπεδείχθη, ούτε πολύ περισσότερο ελήφθη. 

Σε άλλες χώρες του κόσμου, π.χ. Καναδά, όπως στη μεγάλη πυρκαγιά της Β. Αλμπέρτας που ξεκίνησε την 1/5/2016 και έληξε τον Αύγουστο του 2017 απομακρύνθηκαν επιτυχώς 88.000 άτομα, με δύο μοναδικές απώλειες σε αυτοκινητικό ατύχημα στη διάρκεια της εκκένωσης. Παράδειγμα προς μίμηση. 

Ο JohnLloyd(Reuters / «Κ»,31/7/18) επικαλείται τις επισημάνσεις τριών προβεβλημένων του συγχρόνου κόσμου: 

· Ο ένας,γνωστός και μη εξαιρετέος GeorgeSorosδιακηρύσσει ότι: «Η Ε.Ε. διέρχεται υπαρξιακή κρίση (…) Η εμμονή με τη λιτότητα έχει μετατρέψει τις πλούσιες χώρες, ιδιαιτέρως τη Γερμανία, σε δανειστές, και όσες έχουν προβλήματα, ιδιαιτέρως την Ελλάδα και Ιταλία, σε οφειλέτες. Είναι πλέον “μια σχέση άνιση και χωρίς συναίνεση”. 

· Ο Μακρόν προειδοποιεί ότι «επανεμφανίζεται ένα είδος ευρωπαϊκού εμφυλίου». Αλλά ο Ολλανδός πρωθυπουργός MarkRutte του αντιτείνει ότι: «Η Ε.Ε. μπορεί να τηρήσει τις υποσχέσεις της μόνο αν οι χώρες – μέλη της είναι αρκετά ισχυρές για να διατηρήσουν την εθνική τους ταυτότητα». Αυτήν όμως αντιμάχεται η παγκοσμιοκρατία. 

· Τέλος ο Ομπάμα εξομολογείται:«Μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε σε έναν κόσμο που από πολλές απόψεις γινόταν διαρκώς πιο ελεύθερος, πιο υγιής, πιο πλούσιος, λιγότερο βίαιος και πιο ανεκτικός». Αλλά… 

Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης 

E-mail: stpapathemelis@gmail.com, danagennisi.press@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: