6.3.19

Επιτακτική ανάγκη για μακρόπνοη στρατηγική ανασύνταξης

του Στέλιου Παπαθεμελή* 

Τοκατάπτυστοdealτων Πρεσπών απορρίπτεται μετά βδελυγμίας από το 80% των Ελλήνων. Αν ο κ. Τσίπρας και οι Βαυαροί που τον βράβευσαν έχουν αντίρρηση ιδού η Ρόδος. ιδού και το πήδημα: ΔΗΜΟΨΙΦΙΣΜΑ εδώ και τώρα! Αντί να βραβεύσουν τον πρωθυπουργό μας να του υποδείκνυαν να προσφύγει στον Λαό. Εξάλλου έλαβαν στοιχειωδώς υπ’ όψη τις κωμικοτραγικές λεπτομέρειες της ψηφοφορίας στη Βουλή και τις μεθοδεύσεις προς συμπλήρωση του ανίερου αριθμού «151»; 

Συμβραβεύτηκε και ο αλβανοσλάβος των Σκοπίων που με την υπογραφή τού δικού μας κορδώνεται ως …Μακεδόνας! 

Και ο μεν σκοπιανός έκανε άριστα την δουλειά του τυλίγοντας σε μια κόλλα χαρτί τον κ. Τσίπρα. Αλλά ο πρωθυπουργός της Ελλάδος γιατί βραβεύτηκε; Προφανώς διότι τα έδωσε όλα.Όλα καικάτι παραπάνω απ’ όσα του ζήτησαν! 

Τω καιρώεκείνω οι αντίθεοι άρχοντες διάβαζαν κάποιο μήνυμα από το χέρι του Θεού: «Μανή, Θεκέλ, Φάρες»=εζυγίσθης, εμετρήθης και ευρέθης λιποβαρής. Και φυσικά, όπως ο Βαλτάσαρ (Δανιήλ 5,28) έχαναν την εξουσία. Ίδωμεν τι θα ακολουθήσει. 

Πανευτυχής και η «θεία Άγγελα» για την βράβευση. Ο κόπος της δεν πήγε χαμένος! 

Αν ωστόσο της έχει απομείνει ίχνος αιδούς και δικαιοσύνης, ας διαβάσει το βιβλίο των δύο ομοεθνών της καθηγητών KarlHeinzRoth και HartmutRubner«Η οφειλή των επανορθώσεων – Υποθήκες της Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη» (Έκδοση Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ). Οι δύο ερευνητές συγκέντρωσαν γερμανικά αρχεία κυρίως από Ρωσία και Πολωνία και υπολόγισαν το ύψος των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα στα 190 δισ. €. Τα στοιχεία που παραθέτουν είναι αδιάσειστα. Και το σχόλιο τού Roth: «Και η σημερινή κρίση είναι αποτέλεσμα εκείνης της καταστροφής»!Η Μέρκελ ακούει; 

Χίλια μπράβο στον Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος, παρά την γεγονυϊα τη φωνή αντίθεση τού κόμματός του αρνείται να ψευδοονοματίσει τα Σκόπια ως «Βόρεια Μακεδονία». 

Λιάνας Κανέλλη το ανάγνωσμα: «Οι Πρέσπες “μοντελάκι” για νέα μέτωπα(…).Είναι η συνέχιση του πειράματος “Ελλάδα”. Και πείραμα εστί μια κυβέρνηση αριστερή πιο πρόθυμη και πιο αποτελεσματική από τη δεξιότερη που θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί η Δύση. Τα δίνει όλα σε προσιτή τιμή, και Μνημόνια, και Πρέσπες και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών με λίγο θάλασσα, λίγο κρασί και τ’ αγόρι τους». 

Είναι αφελής ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι με τις Πρέσπες «έλυσαν» το μακεδονικό. Έχει γούστο με το «Βόρεια Μακεδονία των …Μακεδόνων», τη «μακεδονική γλώσσα», «μακεδονική ιθαγένεια», «μακεδονικό λαό» και όλα μακεδονικά να φαντασιώνονται ότι έβγαλαν από τους αλβανοσλάβους των Σκοπίων το κεντρί του μακεδονισμού. 

Μια διαυγέστατη ανάλυση εξ αριστερών από τον τίμιο Λαοκράτη Βάσση(ΠΑΡΟΝ 17.2.19) και η σοβαρότατη επισήμανσή του: «Τίθεται κατεπειγόντως επί τάπητος το μέγα ζήτημα της χάραξης μακρόπνοης στρατηγικής ανασύνταξης του τόπου μας, που εδραζόμενη στο αντιστασιακό, κατά Σβορώνο, πολιτιστικό κύτταρο του λαού μας θα διεμβολίσει το προειρημένο παγιδευτικό δίπολο του «νοσηρού ελληνοκεντρισμού» και του «νοσηρού «αντι-ελληνοκεντρισμού» και θα ανακόψει τον παρακμιακό μας κατήφορο. 

Με την πολιτιστική της φιλοσοφία και το αποσταγματικό άρωμα των αιώνων πολιτισμού του Ελληνισμού που θα αναδίδει, πρωτίστως να «ξεπλένει» τους εθνικούς αρμούς από τη σκουριά του «νεο-ιστορικού» αναθεωρητισμού και της «αντι-εθνικιστικής» απο-εθνοποίησης». 

Διαγνωστικό, αλλά κατ’ εξοχήν αφυπνιστικό το άρθρο των καθηγητών Καρυώτη και Συρίγου περί της ανάγκης για νέα στρατηγική έναντι της Τουρκίας (Καθημερινη,17.2.19). 

- Παγκοσμίως είμαστε οι μοναδικοί που δεν προεκτείναμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια. Αδράνεια και φοβικό σύνδρομο. 

- Δεν έχουμε ορίσει τις περιοχές υφαλοκρηπίδας / ΑΟΖ που μάς ανήκουν. Ούτε τις θαλάσσιες ζώνες. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε διαφορετικό εύρος χωρικών υδάτων (6 μίλια) και εναερίου χώρου (10 μίλια). 

Ευθύβολος ο Μαρίνος Σιζόπουλος στο άρθρο του «Τουρκικός επεκτατισμός και αποτελεσματική αντιμετώπισή του»(ΠΑΡΟΝ 10.2.19). 

Στη Κύπρο η παγίδα «Διζωνική, Δικοινοτική, Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα (18%=82% !) υπήρξε ιδιαζόντως βλαπτική. Ξεκαθάρισμα του εθνικού στόχου: 

- Πλήρης αποχώρηση κατοχικών στρατευμάτων. 

- Κατάργηση συνθηκών εγγύησης και συμμαχίας. 

- Αποχώρηση εποίκων. 

Επαναφορά τού Κυπριακού στη πραγματική του βάση ως προβλήματοςΕισβολής, Κατοχής και έκνομου Εποικισμού. 

Αντιμετώπιση της ενεργειακής και στρατιωτικής πτυχής του προβλήματος. 

v Ένα δισέλιδο κείμενο της «Δ/νσηςΝομικών και Διοικητικών Πληροφοριών», οργάνου τού προέδρου Μακρόν, καταλήγει: «Το Έθνος είναι περισσότερο ιδεολογική κατασκευή, παρά συγκεκριμένη πραγματικότητα, πράγμα που εξηγεί τη δυσκολία να έχει ένα σαφή ορισμό». 

Είναι γεύσεις από το «μαγειρείο» που κατέληξε η πρόσφατη γαλλογερμανική συμφωνία με την οποία προβλέπεται η έδρα της Γαλλίας ως μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Η.Ε. που της ανεγνωρίσθη ως νικήτριας του Β’ Π.Π. να δοθεί στην Ε.Ε. 

Το έγγραφο της Δ.Ν.Δ.Π. σχετικοποιεί την ιδέα του Έθνους και συμπεραίνει ότι το Έθνος «δεν είναι “επιστημονική έννοια”αλλά μια έκφραση που ανήκει στη πολιτική γλώσσα, “μια απλή εκλογική κομπίνα”για να κολακεύει τις προκαταλήψεις του πλέον ξενοφοβικού τμήματος του πληθυσμού»! 

Όλα αυτά δεν αντέχουν στις ομόφωνες αναλύσεις ενός πρόσφατου βιβλίου: “Τί είναι ένα έθνος στην Ευρώπη” στο οποίο 12 συγγραφείς τονίζουν τις γεωγραφικές, ιστορικές, ψυχοκοινωνικές, νομικές, πολιτικές και ορθολογικές διαστάσεις της πραγματικότητας των εθνών και της μετοχής του ατόμου στο έθνος του. Άλλοι Γάλλοι συγγραφείς, όπως οι Ρουσώ, Ντυρκάιμ, Μπέντα, Μως, Μουνιέ, Μορέν ήταν επίσης σε αυτή τη γραμμή που διαπιστώνει ότι οι άνθρωποι κάνουν την κυρίαρχη επιλογή να αποφασίσουν με ποιους να ζουν ή να μην ζουν μαζί. Για τον Ζωρές, το έθνος είναι “το μόνο αγαθό των φτωχών”. Αλλά η κυβέρνηση έχει ξεχάσει να αναφέρει τί λένε αυτοί οι σπουδαίοι Γάλλοι συγγραφείς για το θέμα»(HenriTemple:www.causeur.fr/nation-gouvernement-dila-fiche, μτφρ.Ε.Νιάνιος). 

Το ίδιο και η ελληνική κυβέρνηση… 


*Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: